Tandbehandling

Tandbehandling

Det er vigtigt, at du passer dit kæledyrs tænder. Hunde og katte danner nemlig tandsten, som vi mennesker gør det. Undersøgelser viser, at mere end 80% af alle hunde og katte over 3 år har tandproblemer. Ubehandlet tandsten kan føre til tandkødsbetændelse, paradentose og tab af tænder. Tandsten øger også risikoen for infektion i hjerte og lunger. De typiske symptomer på tandproblemer kan være dårlig ånde, savl, brune belægninger på tænderne, meget rødt og betændt tandkød. Det er derfor vigtigt at få undersøgt mundhulen jævnligt. De fleste kæledyr viser ingen tegn på tandsmerter før sent i forløbet.

Hos katte er den hyppigste tandlidelse tandresorption, hvor tænderne langsomt nedbrydes. Symptomer på tandresorption kan være rødme i tandkødet, dårlig ånde  eller knækkede tænder. Ved mistanke om tandresorption anbefaler vi røntgen af tænderne, da lidelsen oftest starter i tandrødderne. De tænder der er angrebet skal opereres ud.

Tandeftersyn

Vores veterinærsygeplejerske Betina Bøge medvirker ved vores tandbehandlinger, og hun tilbyder tandeftersyn hos både hunde og katte. Ved et tandeftersyn gennemgår Betina tænderne og vurderer om der er behov for tandrensning eller anden behandling. Hun instruerer ligeledes i tandbørstning og informerer om andre måder at forebygge tandsten.

Ring og bestil en tid til tandeftersyn hos veterinærsygeplejerske Betina Bøge på 86 52 13 18

Se tandbørstningsvideoen nedenfor: